• +90 533 388 2462
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
trendees

Prefabrik Yapı Nedir ?

07 Aralık 2017

Kelimenin İngilizcedeki orijinal hali “prefabricate”tir 

Prefabrik yapı en basit haliyle; parçaları önceden hazırlanıp birleştirilen yapılara denilmektedir. Son yıllarda talebin gittikçe arttığı ve inşaat sektöründe önemli bir yeri olan prefabrik yapıların ortalama ömrü 50 yıl kadardır. Okul, ev, hastane, depo, spor salonları gibi hemen her şey, prefabrik yapı şeklinde yapılabilmektedir. Günümüzde kullanım alanı gittikçe artan bu yapıların özellikleri ve avantajları ilgili yazımızda yer almaktadır..

Prefabrik yapılar Her türlü iklim koşullarında kullanılabilen, sağlam estetik ve uzun ömürlü yapılardır.

Prefabrik yapılar, tek katlı olarak inşa edilebildiği gibi iki katlı olarak da inşa edilebilir. Pratik ve kısa sürede inşa edilebilir olmasının yanı sıra uzun ömürlü olabilen prefabrik yapılar yaklaşık 50 yıl kadar dayanıklıdır.

Prefabrik yapıların en önemli özelliği ekonomik olmasıdır. Malzemelerin fabrikasyon kaynaklı elde edilmesi yerinde üretime göre daha düşük maliyetli ve kolay işçilikle yapılabilir olması, bu tür yapıların avantajlı özelliklerindendir.

Prefabrik yapılar (evler) normal binalarla kıyaslandığında, deprem vb. doğa olaylarına çok daha dayanıklı yapılardır.

Prefabrik yapılar daha esnek bir gövde yapısına sahip olduklarından zeminde meydana gelebilen bir kayma neticesinde daha sağlam durabilme özellikleri bulunmaktadır.

Prefabrik yapılar her isteğe, her koşula uyum sağlayabilecek nitelik ve özelliklere sahiptirler.

Prefabrik yapıların balkonları, odaları ya da banyoları yapı içerisinde istenilen noktalara yerleştirilip tesisatları ona göre düzenlenebilir.

Prefabrik yapıların en büyük özelliği, çevre dostu yapılar olmasıdır. İnşası sırasında kesinlikle doğaya ya da çevre bölgelere herhangi bir rahatsızlık ortaya çıkarmamaktadır.

Prefabrik yapılarda da tıpkı diğer inşaatlarda olduğu gibi, imara açık alanlar için ilgili kuruluşlardan ruhsat alınmalıdır.

Günümüzde Şantiye binaları, hastaneler, ofisler, soyunma alanları, spor salonu, okullar ve depo gibi yapılar prefabrik olarak üretilmektedir.

3229 Görüntüleme

Tek katlı prefabrik evler Hızlı uygulanabilen, Ekonomik, Hafif, Endüstrileşmiş yapım tekniklerine sahipdir. Amacımız hafif prefabrik inşaat sektöründe, müşterimize en hızlı, ekonomik ve modern çağdaş hizmet sunmaktır.

İletişim

  • Adres

    Yılmazlar Mah. Avukatlar Sok. Hedef İşhanı No:14 B03 Turgutlu / Manisa

  • Telefon

    +90 533 388 2462

Sosyal Medya

Üst